Melayu Malaysia Forum

.: Komuniti Melayu Malaysia Yang Lain Daripada Yang Lain :.
 
HomeHome  GalleryGallery  RegisterRegister  Log in  
December 2014
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» Hiv Hearbal Drug Therapy Canada
Thu Aug 04, 2011 7:59 am by Guest

» buy guaranteed facebook fans dp
Wed Aug 03, 2011 3:09 am by Guest

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001 came as a surprise to the public
Tue Aug 02, 2011 8:09 am by Guest

» Medicines From Rainforest Plants
Mon Aug 01, 2011 3:40 am by Guest

» Memorial Family Medicine Bryan Tx
Thu Jul 28, 2011 10:53 pm by Guest

» Rahsia Awet Muda Para Wanita
Mon May 16, 2011 11:07 pm by ASBN

» TuneTalk Sumber Menjana Pendapatan Bulanan
Mon May 16, 2011 11:01 pm by ASBN

» email 2 money
Tue Nov 16, 2010 10:58 pm by coolerzzz

» email 2 money
Tue Nov 16, 2010 10:58 pm by coolerzzz

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 16 on Mon Oct 05, 2009 9:14 pm
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Statistics
We have 56 registered users
The newest registered user is saydireche

Our users have posted a total of 532 messages in 122 subjects
Poll
Advert
Adv
Share | 
 

 Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dan Tanpa Risiko Dengan eCosway

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
secret2desire
Member
Member


Female
Number of posts: 3
Age: 36
Location: Kuala Lumpur
Registration date: 2009-03-11

PostSubject: Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dan Tanpa Risiko Dengan eCosway   Wed Jun 24, 2009 6:08 am

Pernahkah anda bermimpi untuk memiliki perniagaan Francais sendiri yang tidak memerlukan modal dan tanpa risiko? Jika jawapan anda Ya jangan lepaskan peluang keemasan ini, jadilah yang terawal kerana peluang untuk memiliki Sale Centre sendiri amatlah cerah. Kami akan membantu anda mencapai matlamat bersama-sama di dalam rangkaian kami.

Pengenalan kepada Perniagaan Francais

Apakah Perniagaan Francais?

Perniagaan Francais di kategorikan sebagai perniagaan sendiri, iaitu kita sebagai Francaisi dan pemberi hak francais itu pula dikenali Francaisor. Perniagaan Francais adalah perniagaan yang memerlukan modal yang agak besar lebih kurang RM200,000 sehingga RM2.5 juta untuk permulaan. Biarpun Perniagaan Francais sememangnya memerlukan modal yang besar, namun keuntungan yang akan diperolehi juga adalah berganda walaupun pulangan modal mengambil masa yang lama sehingga menjangkau bertahun-tahun. Namun begitu tidak semua orang mampu untuk memiliki peluang berniaga dengan modal yang agak besar tersebut memandangkan status kewangan serta syarat-syarat bank yang agak ketat dalam memberikan pinjaman untuk memulakan perniagaan tersebut. Perniagaan Francais sememangnya mendatangkan keuntungan dari segi kewangan serta mendatangkan keuntungan yang amat lumayan. Diantara perniagaan francais yang kita ketahui adalah seperti KFC, McDonalds, Stesen Minyak Shell, Petronas, 7 Eleven, Laksa Shack dan sebagainya.Walaupun kekurangan atau ketiadaan modal, namun masih ada juga yang ingin melakukan perniagaan ini kerana mereka yakin terhadap diri mereka dan latar belakang perniagaan yang akan mereka ceburi itu.

Perniagaan Francais bersama eCosway.


eCosway telah membuka peluang Projek Francais Tanpa Modal Dan Risiko kepada semua rakyat Malaysia untuk memulakan perniagaan bersama mereka dan berganding bahu bersama-sama demi mencapai kesejahteraan hidup dan matlamat menguasai dunia francais MLM dengan penubuhan Sale Centre baru di seluruh Malaysia dan beberapa negara lain seperti China, Thailand, Singapura, Indonesia dan beberapa negara yang akan diterangkan nanti. eCosway adalah syarikat yang bernaung di bawah Berjaya Berhad dan Berjaya menyuntik modal sebanyak 500 juta kepada eCosway untuk menjalankan projek ini. Pelancaran projek Fasa 1 telah bermula semenjak tahun lepas iaitu pada Mac 2008 dan Fasa 2 pula bermula April 2009. 1000 buah Sales Centre akan di buka di seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. Kuota yang di peruntukkan untuk Bumiputera pula adalah 30%, akan tetapi peluang ini tidak ramai yang tahu, atas sebab ini maka kami berkongsi maklumat untuk menyebarkan berita ini sebagai medium perantara antara eCosway dan anda semua di samping kami mengembangkan rangkaian serta membantu anda untuk membuka Sales Centre sendiri. Apa yang menariknya tentang projek ini, sebagai Fracaisi kita tidak perlu mengeluarkan modal sama sekali dan semua kelengkapan kedai serta stok adalah tanggungan pihak eCosway. Projek francais eCosway menyediakan semua kemudahan tersebut termasuklah :

1. Sewa kedai secara PERCUMA.
2. Pengubahsuaian kedai secara PERCUMA.
3. Infrastruktur PERCUMA. ( TV Plasma, DVD Player, Aircondition, Pemasangan Talian Telefon, Pemasangan CCTV serta semua kelengkapan kedai yang lain ).
4. Stok bernilai RM300,000-RM500,000 PERCUMA.
5. Bil Elektrik PERCUMA.
6. Promosi syarikat PERCUMA.

eCosway (dilancarkan pada 2002) merupakan syarikat antarabangsa yang giat berkembang dan berpusat di segitiga emas berprestij Kuala Lumpur, Malaysia. Ia mempunyai ribuan pusat jualan di serata Asia dan Australia.

Ciri-ciri stokis eCosway


1.Produk melebihi 5000 jenis.

2.Cosway akan memperkenalkan produk baru setiap bulan.

3.Katalog promosi bulanan akan dihantar ke setiap ahli.

4.Perniagaan barangan harian rumah yang mengundang ulang belian tinggi.


Barangan jualan di Sale Centre Cosway.


1.Barangan rumahtangga-pencuci lantai,sabun,pencuci pinggan mangkuk, pembersih sayur, ikan dan lain-lain lagi

2.Perkakasan dapur-peralatan memotong makanan,pencincang,pengupas bawang dan lain-lain.

3.Produk kosmetik dan jagaan kulit/rambut :- bedak,krim,losyen,pencuci muka,dye rambut dan lain-lain.

4.Produk kenderaan :- cecair penjimatan minyak dsb.

5.Barangan makanan harian :-biskut,roti,kek dsb.

6.Barangan elektik :- mesin kacang soya,sandwich maker,blender dsb.

7.Keperluan peribadi :- tuala wanita,pencukur,bra dsb.

8.Supplemen kesihatan :- jamu,pil-pil vitamin,energy pendant dsb.

9.Dan banyak lagi.


Pendapatan stokist:

Pendapatan 1
Pendapatan dari Plan eCosway ini adalah komisyen 10% (5% jika kedai dalam hypermarket-sebab sewa bulanan tinggi dan keuntungan besar) dari keseluruhan jualan bulanan produk di kedai tersebut..jadi sesiapa yang membuka sales centre mereka sendiri maka automatik 10% daripada sales produk dia akan dapat..contoh sebulan kedai dia dapat RM100,000 x 10% maka total bersih dia dapat RM10,000.Tak perlu bayar sewa, bil elektrik,air serta renovation lagi..sebab tu semua cosway yang tanggung.

Pendapatan 2
Dari network Income contohnya ahli yang mendaftar di bawah kita..kalau mereka nak beli barang secara diskaun dan mendapat kupon redemption(penebusan) mesti menjadi supaya mendapat semua kelebihan tersebut..jadinya bila kedai kita sendiri dah buka nanti,setiap keahlian dan pembelian melalui orang bawah pun kita masih menikmati komisyen tersebut..Begitu juga dengan mereka yang memohon untuk membuka stokis melalui anda.jika permohonan mereka berjaya,anda yang akan mendapat komisyen.(Branch Override)

Pendapatan 3
Melalui pendaftaran Umobile. Sekarang ni Umobile merupakan salah satu anak syarikat di bawah Berjaya Berhad..so sesiapa yang ahli ecosway automatik akan menggunakan talian Umobile 018 secara percuma ke no 018 yg lain..setakat ini mereka akan melebarkan rangkaian mereka di seluruh Malaysia dan masih lagi dalam proses untuk sampai ke Sabah dan Sarawak...setiap kali kita bawa masuk ahli daftar untuk ecosway Umobile dan stokis pun proses..so setiap kali proses pendaftaran akan dapat komisyen RM 60/100..jika di stokis KL...pendapatan dari pendaftaran Umobile sahaja hampir RM18,000 setiap bulan untuk stokis.

Pendapatan 4
Sales Target Achievement.. ni kalau kita capai sasaran sales untuk bulanan tersebut maka akan dapat la bonus ni...jika tak dapat sasaran pun tak ada apa-apa masalah..cuma tak dapat la bonus bagi bulan tersebut.

Pendapatan 5
Melalui pemprosesan keahlian eCosway, setiap stokis layak untuk mendapat 4% dari nilai pendaftaran tersebut jika ahli tersebut menggunakan cash...2% jika ahli menggunakan kad kredit.

Pendapatan 6
Pendaftaran eCosway Ambank Kredit kad serta Debit kad..setiap pendaftaran akan diberikan RM50 untuk proses..jika layak atau tidak itu adalah kuasa bank yang terlibat..jadi..jika kita usul sahaja permohonan tersebut automatik kita akan dapat komisyen dari proses borang tersebut.Bukannya dah approve baru kita dapat komisyen.Setiap ahli yang gunakan kad tesebut..setiap kali swap...kita akan dapat eV iaitu dalam bentuk bonus dan duit...so jika ramai downline kita yang guna kad kredit lagi banyak la eV yang kita kumpulkan..antara lain kegunaan untuk shopping serta beli tiket kapal terbang.


Pendapatan 7

Cabutan wang tunai untuk kedai bertuah yang terpilih-hadiahnya RM 10k


Pendapatan 8
Melalui jualan secara manual melalui katalog kepada jiran-jiran atau kawan.

Emy- 0123988763
http://francaisecosway.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile
 

Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dan Tanpa Risiko Dengan eCosway

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» PELUANG UNTUK MENGISI KEKOSONGAN DI KAMPUNG SUNNAH
» PENGALAMAN AKU DENGAN s*x PARTY
» Hubungan Tingkat Keasaman dengan pH
» Siapa nak main dengan awek Pinoy murah2 punya....
» Gustakh Dil 22nd November 2013 Video Watch Online

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Melayu Malaysia Forum ::  :: -