Melayu Malaysia Forum

.: Komuniti Melayu Malaysia Yang Lain Daripada Yang Lain :.
 
HomeHome  GalleryGallery  RegisterRegister  Log in  
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» Hiv Hearbal Drug Therapy Canada
Thu Aug 04, 2011 7:59 am by Guest

» buy guaranteed facebook fans dp
Wed Aug 03, 2011 3:09 am by Guest

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001 came as a surprise to the public
Tue Aug 02, 2011 8:09 am by Guest

» Medicines From Rainforest Plants
Mon Aug 01, 2011 3:40 am by Guest

» Memorial Family Medicine Bryan Tx
Thu Jul 28, 2011 10:53 pm by Guest

» Rahsia Awet Muda Para Wanita
Mon May 16, 2011 11:07 pm by ASBN

» TuneTalk Sumber Menjana Pendapatan Bulanan
Mon May 16, 2011 11:01 pm by ASBN

» email 2 money
Tue Nov 16, 2010 10:58 pm by coolerzzz

» email 2 money
Tue Nov 16, 2010 10:58 pm by coolerzzz

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 16 on Mon Oct 05, 2009 9:14 pm
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Statistics
We have 57 registered users
The newest registered user is warrcleme

Our users have posted a total of 532 messages in 122 subjects
Poll
Advert
Adv

Share | 
 

 Peluang baik

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
deednapp
Member
Member


Number of posts : 6
Registration date : 2010-05-18

PostSubject: Peluang baik   Tue May 18, 2010 11:54 am

Baru di Malaysia tapi dah 25 tahun kat US..
________________________________________
Sy baru join satu company ni.. Company ni dah 25 tahun kat pasaran US.. 8 tahun ni Australia, 4 tahun di Singapore, ada di 16 buah negara dan di negara kita baru masuk bulan lepas. Kedai mereka baru buka awal bulan mac ari tu.. Grand Opening nya akan diadakan pada 10 april 2010 kat Mandarin Oriental Hotel. Company ni lebih menekankan kepada produknya. Produk mereka produk kegunaan rumah seperti sabun kain, pelembut pakaian, pencuci lantai, sabun mandi, syampu, ubat gigi penjagaan wajah, make up dan ada lebih 350 lagi barang keperluan yang kita gunakan setiap hari. Produk mereka memang berkualiti dan sy berani kata tiada yang setanding dengannya sebab sy sendiri dah menggunakan produk mereka dan sy sangat berpuas hati dan yg paling penting produk mereka ialah ianya menjimatkan dan selamat kepada kita dan alam sekitar juga kerana produk mereka tiada chemical berbahaya seperti ammonia, phosphate, formaldihyde dan chlorine bleach yang banyak terdapat dlm produk kegunaan harian kita (saya merujuk buku berjudul Bahan Penyebab Kanser Dalam Kosmetik & Produk Kegunaan Harian yang diterbitkan oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang). Apa yang sy suka tentang company ni ialah polisi syarikatnya iaitu 100% Satisfaction Guarantee yang tiada jika anda pembeli produk harian ini di pasaraya, hypermarket dan ditempat2 lain. Dalam masa 60 hari jika anda tidak suka dengan produk mereka, anda boleh pulangkan dan anda akan dapat balik wang anda mengikut harga yang anda beli. Konsep mereka tidak sama dengan MLM lain yang kebanyakannya memerlukan invest yang mengarut setinggi 20k.. Modal yg anda perlu invest hanya RM70 untuk Bisnes Kit dan pada sy tidaklah membebankan dan anda hanya berbelanja dikedai mereka setiap bulan (setiap bulan pun kita berbelanja jugakan di hyper2 market, Hanya bertukar kedai saje. Company ni meminta kita memperkenalkan customer kepada mereka bukan menjual barang kepada customer. Company ni tidak menggunakan media elektronik mahupun cetak, billboard, artis atau model terkenal untuk promote produk mereka. Mereka menggunakan kita sebagai pengguna untuk mempromosikan produk mereka dan kita dibayar untuk itu. Banyak side income yang akan kita dapat... Jadi,kalau ada sesape yang berminat boleh contact saya di talian 019-9225412 atau e-mel sy di alamat deednapp@gmail.com. Kepada mereka yg tidak berminat ignore je apa yg saya cerita ni. Sekian.
[u][i] Shocked
Back to top Go down
View user profile
deednapp
Member
Member


Number of posts : 6
Registration date : 2010-05-18

PostSubject: Melaleuca   Tue May 18, 2010 4:57 pm

MELALEUCA........ tiada sehebatnya dan seumpamanya

Sedarlah... .. betapa selama ini anda telah menyumbang kepada
meningkat risiko anak kecil anda dgn bahan cucian anda


PELUANG HEBAT

JANA PENDAPATAN ANDA SEHINGGA 5 ANGKA BERSAMA HYPERMARKET MELALEUCA
TELAH 24 TAHUN DI 16 NEGARA
TERBUKTI MELAHIRKAN JUTAWAN
PRODUK KEPERLUAN HARIAN
60 HARI MONEY BACK GUARANTEE
HARGA BERPATUTAN
TAK PERLU JUAL BARANG
TAK PERLU AMBIL PESANAN
TAK PERLU HANTAR BARANG
TAK PERLU SIMPAN STOK ANDA
HANYA PERLU TUKAR DARI BERBELANJADI HYPERMARKET LAMA (TESCO, GIANT & SBGNYA) KE MELALEUCA

HUBUNGI SEGERA:019-9225412 (di)

Rebut la peluang segera
Back to top Go down
View user profile
deednapp
Member
Member


Number of posts : 6
Registration date : 2010-05-18

PostSubject: ....MELALEUCA....   Tue May 18, 2010 5:01 pm

Apa keistimewaan produk MELALEUCA?

1. Sistem pembelian

Anda tak perlu memandu , mengharungi kesesakan jalanraya,
membayar parking, menghantar produk , menyimpan stok, menerima tempahan

hanya perlu klik di website dan terima produk di depan pinti rumah anda

2. Selamat

Produk cucian dan kosmetik yang kita beli sebenarnya mempunyai bahan kimia yang merbahaya (rujuk panduan pengguna CAP).
Lebih baik kesan cucian bermakna lebih bahaya/kuat bahan kimia yang diguna

melaleuca adalah satu-satunya syarikat yang menpunyai rangkaian yang dijamin keselamatannya..bahan cuciannya dan kosmetiknya dirumus khas dari herba semulajadi. Anda tidak perlu risau bila anak kecil kesayangan anda tersentuh atau tertelannya.

Tahukah anda mengikut kajian telah menunjukkan wanita yang memakai gincu setiap hari akan tertelan secara terkumpul 3 hingga 3.5 kg gincu. Ianya merupakan salah satu punca wanita mudah terkena kanser

3. Harga

Bila sebut aje US Company...semua orang cakap ..mahal... sebab masalah pertukaran wang dan masalah barangan yang bermutu tinggi yang pasti harga lebih mahal

Bila kita dgr je Usana, herbalife, NewSkin, Amway dan macam lagi ..pasti kita gerun dgn jumlah wang yang perlu kita maintain setiap bulan ...Tapi ini tidak terjadi dalam melaleuca..

Setiap negara akan mempunyai harga yang berlainan...kerana melaleuca mengambil kira kemampuan pengguna tempatan...
sebab malaysian akan menikmati harga yang lebih murah dari singapore

siapa yang berminat nak tahu lanjut sila hubungi saya

019-9225412
Back to top Go down
View user profile
deednapp
Member
Member


Number of posts : 6
Registration date : 2010-05-18

PostSubject: Plan yang hebat   Tue May 18, 2010 5:06 pm

Plan pemasaran yang hebat....membuatkan anda x lena tidur

1. Setiap prefered Customer yang anda sponsor anda akan menerima RM90.00 sebagai bonus enrollment

Cara kelayakan ialah orang pertama adalah dikira kelayakan,, orang kedua keatas yang akan dibayar

Ini bermakna jika anda berjaya sponsor 5 prefered customer setiap bulan, bonus anda ialah RM90 x 4 = RM 360.00

2. Setiap Value yang anda sponsor anda akan menerima RM 125.00 sebagai komisen jualan

Ini bermakna jika anda berjaya sponsor 5 prefered customer setiap bulan, komisen anda ialah RM 125 x 5 = RM 625.00

Ia dibayar secara berbeza sebab bonus yang berbeza...
maknanya bonus anda setiap bulan ialah RM 985 sebulan


Dan ianya belum lagi termasuk banyak lagi bonus dalam melaleuca
__________________[i][u]


Perbandingan melaleuca dan MLM

(berdasarkan jualan 3 orang bawah kita yang membeli RM 225)

Dgn jualan RM 225 ( biasanya dalam MLM akan diberi PV sebanyak 60% iaitu 135 PV..jadi RM675 = 405 PV

Bonus MLM pula dikira berdasarkan jenis Marketing plan masing2. ada 3 jenis marketing plan iaitu binary, stair to stair (tangga pangkat) ataupun unilevel. Kita tgk satu per satu

1. Plan Binary... Biasanya Bonus Sponsor sekitar 20% maknanya anda akan dpt 405 x 20% = RM81 kemudian bonus pairing biasanya 20% dari kumpulan kedua..sebab kumpulan terbesar ialah kumpulan kelayakan...jadi bonus pairingnya ialah RM 27. Jumlah bonus yang kita terima ialah RM 109.00

2. Plan tangga pangkat... ahli baru selalu menerima peratus rendah sekitar 10%... maknanya bonusnya ialah sekitar RM 40.50 sahaja

3. Plan Unilevel... biasa setiap level lebih kurang 10% sahaja. Ini bermakna bonus sekitar RM 40.50 juga

Tapi melaleuca membayar RM90(Quality Enrolment) x 2 = RM 180.00
+ 27% (First Month Komisyan)dari 405 = 109.35

jadi melaleuca RM 289.35... macam mana hebat tak

Sebab melaleuca menumpukan pada usaha meningkat motivasi pada ahli baru ... Ahli baru merupakan aset terpenting bg melaleuca

Dalam Melaleuca orang atas tak la sekaya seperti orang atas dalam MLM..

Sebab plan pemasaran melaleuca tidak hanya untuk menolong orang atas menjadi jutawan tapi tetap menumpukan pada ahli yang baru dah mula bisnes...


kehebatan marketing plan melaleuca terletak pada bonus sponsoring.. Ada 3 bonus sponsor bila anda sponsor value pack

1. 27% x 100 = 27 x 3.6 = rm 97.20

2. Qualtiy enrolment = rm 90.00

3. Value pack komisyen = rm 125.00

jumlahnya rm 312.00
Back to top Go down
View user profile
deednapp
Member
Member


Number of posts : 6
Registration date : 2010-05-18

PostSubject: Nak join group saya?   Tue May 18, 2010 5:43 pm

Sesiapa yang berminat nak join group saya sangat dialu-alukan-..................terbuka untuk 10 0rang sahaja..Jika berminat hubungi saya : deednapp@gmail.com atau call 019-9225412 ( dee)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Peluang baik   Today at 10:25 am

Back to top Go down
 
Peluang baik
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Melayu Malaysia Forum :: Dunia Hari Ini :: Ekonomi-
Jump to: